Hondenverzekering

Vraag je jezelf af welke hondenverzekering het beste bij je past? Dan is het verstandig dat je mijn artikel leest, want ik probeer je zoveel mogelijk informatie te geven over het hoe en wat van hondenverzekeringen.

Een goede hondenverzekering is altijd aangesloten bij het KIFID. De verzekeraars die hierbij aangesloten zijn hebben zich verplicht om een bepaalde kwaliteitsniveau te leveren.

Echter, er zijn grote verschillen in de premie voorwaarden en de prijzen van de hondenverzekeringen. Welke verzekering het best bij jou en je hond past, is afhankelijk van het ras van de hond, de risico’s die je wilt afdekken en de prijs die je wilt betalen.

Belangrijke factoren van een hondenverzekering

Hieronder staan de meest belangrijke factoren van een goede hondenverzekering;

  • Wat wordt er wel en niet vergoed
  • Wat wordt er maximaal uitgekeerd?
  • De Prijs
  • Eigen Risico

Aan de hand van bovenstaande punten moet je een afweging maken voor een verzekering. Het is heel goed mogelijk een goede goedkope hondenverzekering af sluiten. Voor de ‘basis’ dingen ben je dan verzekert. Maar, het kan natuurlijk ook zo zijn dat je echt alles verzekerd wilt hebben (denk bijvoorbeeld aan een chemokuur), dan is punt één, wat wordt er vergoed, weer het belangrijkst.